Великобританія достроково завершить участь в іракській кампанії

Великобританія достроково завершить участь в іракській кампанії
Reuters

Про це оголосив у четвер, 30 квітня, в Іраку британський міністр оборони Джон Хаттон.

"Ми щиро переконані, що ми досягли успіху в наших завданнях в Іраку, і ця служба формально завершує активну бойову роль Великобританії в цій країні", - зазначив міністр, слова якого наводять британські ЗМІ.

Хаттон взяв участь у спеціальній меморіальній церемонії в Басрі в пам'ять про 179 британських військовослужбовців, що загинули за більш ніж шість років участі Великобританії у війні і післявоєнному відновленні Іраку.

Британці передадуть головні функції щодо забезпечення безпеки на півдні Іраку іракським збройним силам і правоохоронним органам. Ряд завдань із охорони транспортних шляхів візьме на себе американський контингент, що залишається в Іраку.

Нагадаємо, 31 березня Великобританія почала офіційне виведення військ з Іраку. Раніше було оголошено, що більшу частину 4-тисячного британського контингенту буде виведено з Іраку до 31 травня. В країні залишиться близько 400 штабних військовослужбовців та інструкторів.

Як повідомлялося, Вашингтон планує до кінця вересня вивести з Іраку 12 тисяч військовослужбовців. Водночас, президент США Барак Обама на початку лютого заявляв, що більшість із 140 тисяч військовослужбовців, яких розквартировано на території Іраку, повернуться додому вже протягом року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK