У Німеччині Вальпургієву ніч відсвяткували із заворушеннями

У Німеччині Вальпургієву ніч відсвяткували із заворушеннями
Фото Gunnar Lundmark/Scanpix

Під час демонстрації лівих автономів поліцейські були несподівано атаковані групою приблизно з 200 чоловік. Хулігани закидали поліцейських камінням та пляшками, у результаті чого 29 поліцейських отримали поранення, повідомляє Радіо Свобода. 


Безпосередньо перед цим агресивно налаштовані демонстранти розбили кілька скляних будок на автобусних зупинках і підпалили великий контейнер із сміттям. 

Представники поліції, які заарештували більше 80 людей, заявили про відносно спокійну ніч. 

За останніми даними на вулицях Берліна разом перебувають 5 тисяч поліцейських, але їх, на думку голови профспілки службовців поліції Райнера Вендта, може не вистачити, і події, які вийшли з-під контролю, можуть створити 1 травня надзвичайну ситуацію. 

Повідомлення про заворушення надійшли також з Гамбурга. При цьому поліція побоюється нових безпорядків у ніч на 2 травня. Про намір провести мітинги заявила неонацистська націонал-демократична партія Німеччини, їй будуть протистояти угруповання лівого напряму, які закликали своїх прихильників до альтернативних демонстрацій, повідомляє Ехо Москви. 

Нагадаємо, сьогодні, 1 травня, з нагоди дня солідарності трудящих у багатьох країнах проходять багатотисячні мітинги і демонстрації.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK