Військові НАТО затримали 19 сомалійських піратів

Військові НАТО затримали 19 сомалійських піратів
pictures.reuters.com

За словами капітан-лейтенанта Александре Фернандеса (Alexandre Fernandes), який знаходився на борту португальського корабля Corte-Real, нафтоналивний танкер MV Kition попросив у п'ятницю, 1 травня, допомогу у зв'язку з тим, що до нього наблизився невеликий човен з піратами, озброєними вогнепальною зброєю і гранатами, передає Reuters.

"Вони знаходилися на відстані 20 морських миль на південь від нас, а ми були найближчим військовим кораблем, тому ми одразу ж підняли в повітря вертоліт", - описав ситуацію Фернандес.

Помітивши вертоліт, пірати відступили і попрямували до невеликого судна, що слугувало їм базою. Після декількох годин переслідування військові таки захопили судно з 19-а піратами на борту. Однак після консультацій з португальською владою затримані бандити були звільнені.

За словами Фернандеса, морські піхотинці виявили на борту захопленого судна чотири 200-грамові фугасні шашки, чотири автомати Калашникова, гранатомет з дев'ятьма снарядами і близько кілограма вибухівки. "При правильному використанні з її допомогою можна зробити дірку в корпусі корабля і затопити його. Вперше ми виявили потужну вибухівку на борту піратського корабля. Зазвичай у них лише автомати і гранатомети", - наголосив Фернандес.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK