Генсек ООН закликав дотримуватися прав блогерів

Генсек ООН закликав дотримуватися прав блогерів
segodnya.ua

Про це йдеться в його посланні з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, який відзначається 3 травня за рішенням Генеральної асамблеї ООН.

"Я стурбований тим, що деякі уряди пригнічують доступ до Інтернету та роботу Інтернет-журналістів, а також інших людей, що використовують нові засоби масової інформації. Не дивно, що блоги розцвіли в країнах з найбільш жорсткими обмеженнями щодо ЗМІ", - зауважив Пан Гі Мун.

"Я закликаю усі уряди поважати права цих цивільних журналістів, у яких може й не бути юридичних ресурсів або політичних зв'язків, які могли б їм допомогти знайти свободу", - заявив генсек ООН.

Він також засудив вбивства, переслідування та залякування журналістів. "Вбивства та затримання - це найбільш жахливі способи примусити журналістів мовчати. Часто страх веде журналістів до самоцензури. Це так само неприйнятно, журналісти повинні мати можливість виконувати свою роботу, не боячись погроз та утисків", - вважає Пан Гі Мун.

Генсек зазначив, що з початку року 11 журналістів були вбиті при виконанні обов'язків. Пан Гі Мун нагадав про статтю 19 Загальної декларації прав людини, яка говорить, що кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань та свободу шукати, отримувати та поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів.

Пан Гі Мун зазначив, що за даними Комітету із захисту журналістів на 1 грудня 2008 року 125 співробітників ЗМІ перебували у в'язницях. Деякі з них позбавлені волі вже багато років і навіть десятиріч.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK