У кіпрському порту затонуло судно, яке доставляло допомогу палестинцям в Сектор Гази

У кіпрському порту затонуло судно, яке доставляло допомогу палестинцям в Сектор Гази
russiancyprus.net

Про це повідомило з Кіпру Афінське агентство новин. 

Невелике судно Dignity затонуло в той момент, коли його буксирували на нове місце стоянки. 

У грудні судно отримало серйозні пошкодження після того, як зіткнулося з ізраїльським сторожовим кораблем при спробі доставити гуманітарний вантаж і активістів пацифістських руху до Гази, де починалися сутички між Ізраїлем і рухом ХАМАС. 

Активісти організації Вільна Газа, якій належить судно, заявили, що ізраїльський сторожовик навмисно пішов на таран з Dignity. 

У свою чергу, ізраїльська сторона заявила, що судно намагалося, маневруючи, прорватися в територіальні води Гази, але його капітан не впорався з керуванням і врізався в ізраїльський корабель. 

Судно Dignity встигло чотири рази здійснити рейси до Гази за останні півроку. 

Як повідомлялося, 2 травня літаки ВПС Ізраїлю розбомбили дві цілі недалеко від прикордонного міста Рафах. Військові знищили тунелі, якими бойовики ХАМАС переправляли з Єгипту контрабанду зброї та боєприпасів. Авіаудару було завдано у відповідь на повторний обстріл Ізраїлю з території Сектора Гази ракетами Кассам. 

Між тим, 29 квітня четвертий раунд діалогу між протиборчими палестинськими рухами ФАТХ і ХАМАС завершився в Каїрі без досягнення остаточної угоди і продовжиться в середині травня.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK