У Гомелі на час візиту Ющенка мешканцям центральних вулиць заборонили вивішувати білизну і відчиняти вікна

У Гомелі на час візиту Ющенка мешканцям центральних вулиць заборонили вивішувати білизну і відчиняти вікна
president.gov.ua

З активними діячами опозиції міліція провела відповідні розмови, щоб вони утрималися від несанкціонованих акцій.

Візит Віктора Ющенка і Олександра Лукашенка розраховано на три-чотири години. Очікується, що лідери України та Білорусі зустрінуться в старовинному гомельському палаці Румянцева і Паскевичів.

Під час переговорів президенти обговорять завершення правового оформлення державного кордону, а також питання торговельного та економічного співробітництва, співпраці в енергетиці та транспортній сфері. Ще одне питання, яке повинні обговорити президенти - співпраця з ЄС у рамках програми Східне партнерство. Олександр Лукашенко не поїде на установчий саміт ініціативи, який відбудеться в Празі 7 травня. Можливо, Лукашенко звернеться до Президента України з проханням щодо майбутнього саміту.

Після переговорів, Ющенко і Лукашенко покладуть квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку.

Як повідомлялося, 17 квітня президент Білорусі отримав запрошення від голови МЗС Чехії на саміт програми Східне партнерство. Однак, того ж дня президент Вацлав Клаус заявив, що він не подасть руки президентові Білорусі Олександру Лукашенку і не запросить його в Празький Град, якщо той зважиться приїхати в Прагу.

20 січня цього року Віктор Ющенко і Олександр Лукашенко зустрічалися в Чернігові. Наприкінці січня заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук заявив, що Україна на прохання президента Білорусі Олександра Лукашенка виступає адвокатом Мінська в Європейському Союзі.

Нагадаємо, білоруський парламент більше 10 років відмовляється ратифікувати угоду про кордон між Україною та Білоруссю. Мінськ наполягає на поверненні Києвом боргу часів розпаду СРСР.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK