У Грузії розпочалися військові навчання НАТО

У Грузії розпочалися військові навчання НАТО
Reuters

Навчання Cooperative Longbow 09/Cooperative Lancer 09 відбудуться в два етапи з 6 травня по 1 червня на військовій базі Вазіані. Перша фаза буде складатися з командно-штабних, а друга - з польових навчань. У них візьмуть участь близько тисячі військових більш ніж з 10 країн.

За первинними даними, у навчаннях на території Грузії повинні були взяти участь 19 держав, але потім з різних причин відмовилися Латвія, Естонія, Казахстан, Молдова, Сербія та Вірменія.

Раніше представник Міноборони Грузії заявив, що маневри НАТО відбудуться без зміни сценарію, незважаючи на збройний заколот, що відбувся 5 травня під Тбілісі.

Нагадаємо, 30 квітня президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що військові навчання НАТО є відвертою провокацією, яка може мати негативні наслідки. Крім того російський лідер назвав рішення альянсу про навчання в Грузії недалекоглядним і таким, що не сприятиме зближенню контактів Росії з НАТО.

Москва також закликала Альянс відкласти, або зовсім скасувати військові навчання в Грузії, оскільки вони можуть зірвати процес відновлення повноцінних відносин Росії і НАТО. Брюссель у відповідь запропонували Росії приєднатися до навчань.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK