Росія засудила в ООН рішення про встановлення у Тернополі дошки дивізії Галичина

Росія засудила в ООН рішення про встановлення у Тернополі дошки дивізії Галичина
blogspot.com
"Нещодавно ми стали свідками блюзнірських дій або бездіяльності української влади, яка допустила на вулицях Львова розміщення рекламних щитів із емблемою української есесівської дивізії Галичина. Відомо, що українські есесівці знищували радянських солдатів, партизанів у Франції та Югославії, мирних жителів у Польщі, придушували антифашистські повстання у Словаччині, розстрілювали євреїв та комуністів в Україні. І ось найсвіжіший приклад таких блюзнірських дій, які заслуговують на осуд: 4 травня міськрада Тернополя вирішила встановити пам'ятну дошку на честь есесівської дивізії Галичина, а Тернопільська обласна рада закликала Президента України Віктора Ющенка визнати їх борцями за свободу та незалежність України", - сказав Рогачов.

Він також заявив, що "відкрите прославляння есесівців та бійців ОУН-УПА - Української повстанської армії, які заплямували себе злочинами проти тих, хто воював у лавах антигітлерівської коаліції, оголошення героєм України відомого нациста Романа Шухевича, руйнування та осквернення пам'ятників радянським воїнам, - це ланки одного ланцюга з переписування історії Другої світової війни, насадження у свідомість нинішнього та майбутнього поколінь відверто профашистської ідеології".

Російський дипломат нагадав у зв'язку із цим, що організація СС була визнана злочинною Нюрнберзьким трибуналом.

Заступник постпреда РФ при ООН заявив про неприпустимість зміщення моральних орієнтирів в оцінці підсумків Другої світової війни. "Спроби переписати історію Другої світової, зрівняти у правах жертв та катів, визволителів та загарбників глибоко аморальні", - сказав він.

Дипломат нагадав, що протягом останніх чотирьох сесій Генеральної асамблеї ООН із російської ініціативи приймаються резолюції про неприпустимість героїзації нацизму і його пособників. Цей документ засуджує прославлення нацистського руху і колишніх членів організації Ваффен-СС, зокрема шляхом відкриття пам'ятників та меморіалів, а також проведення публічних демонстрацій з метою прославлення нацистського минулого, нацистського руху і неонацизму. У резолюції також підкреслюється, що подібні дії оскверняють пам'ять незліченних жертв фашизму і є абсолютно несумісними зі зобов'язаннями держав-членів ООН.

Нагадаємо, що Тернопільська міська рада прийняла рішення про встановлення меморіальної дошки воїнам дивізії Галичина на одному із будинків, розташованому на однойменній вулиці.

Як повідомили у прес-службі міськради, ініціатором встановлення пам'ятного знака є депутат Тернопільської міськради з фракції Всеукраїнського об'єднання Свобода Михайло Головко. Під час голосування на сесії міськради цю ініціативу підтримали 36 депутатів.

"Українська дивізія Галичина - це той період Другої світової війни, який є одним із найяскравіших сторінок української історії. Це період, коли молоді, життєрадісні, чисті у помислах українці, відчувши себе духовними наступниками Українських січових стрільців, незважаючи на небезпеку, пішли у дивізію, щоб домогтися для України свободи та державності. Незважаючи на самовідданість та жертовність молодих українців, різні ліво-червоні та українофобські історики, які розглядають події того часу тільки з точки зору власних імперських інтересів, роблять спекулятивні та провокаційні заяви", - йдеться у заяві Головка.

Як повідомили у прес-службі тернопільської облорганізації ВО Свобода, фінансові витрати на виготовлення та встановлення меморіальної дошки візьме на себе дана організація. Дошку буде встановлено на будинку № 1 на вулиці Воїнів дивізії Галичина.

Раніше, 28 квітня, з ініціативи фракції ВО Свобода, Тернопільська обласна рада прийняла звернення до Президента України Віктора Ющенка про визнання учасників дивізії Галичина борцями за свободу України.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK