МЗС Канади викликає російського посла у зв'язку з висилкою двох канадських дипломатів

МЗС Канади викликає російського посла у зв'язку з висилкою двох канадських дипломатів
Reuters

"Канада глибоко шкодує про рішення Росії вислати двох канадців, що працюють в Інформаційному центрі НАТО в Москві. Канада і союзники по НАТО шукають шляхи відновлення відносин з Росією. Рішення Росії про висилку офіційних представників НАТО є контрпродуктивним стосовно цих зусиль", - заявив представник канадського дипломатичного відомства Катрін Луб’є.

Водночас, генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер сьогодні, 6 травня, висловив "глибоке співчуття" у зв'язку з рішенням Росії вислати двох канадських дипломатів. Генсек назвав це рішення контропродуктивним.

"Прийнятий російською стороною захід є дуже невдалим і контрпродуктивним стосовно наших зусиль щодо відновлення діалогу і співпраці з Росією. НАТО дуже шкодує про дії російської сторони і не вважає їх виправданими", - йдеться в заяві Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, сьогодні Росія відреагувала на рішення про висилку двох російських дипломатів з Бельгії - Віктора Кочукова і Василя Чижова. Відповіддю стало позбавлення акредитації двох канадських дипломатів - Ізабель Франсуа і Марка Опгенарта.

Після цього постпред РФ при НАТО Дмитро Рогозін заявив, що Росія відповіла пропорційно і тепер в цьому питанні треба поставити крапку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK