Затулін: Україна перетворює себе на учасника гітлерівської коаліції

Затулін: Україна перетворює себе на учасника гітлерівської коаліції
ruvr.ru

"Спроба представити українських націоналістів як третю силу, що боролася проти комуністів і проти нацистів, не витримує жодної історичної критики", - заявив Затулін у середу, коментуючи рішення Тернопільської міської ради про встановлення меморіальної дошки гітлерівцям із дивізії СС Галичина.

"Люди, що прийняли таке рішення, роблять це в часі піку історичної пам'яті жертв нацизму перед дев'ятим травня. Це викличний жест", - заявив Затулін, зазначивши, що "бійці дивізії СС, сформовані із числа українських націоналістів, були пособниками фашистів".

На його думку, "подібна політика української влади перетворила Україну на країну, яка добровільно взяла на себе роль учасника гітлерівської коаліції".

Як повідомлялося, рішення міської ради Тернополя встановити меморіальну дошку на честь вояків із дивізії Галичина є блюзнірським, як і ряд інших дій української влади щодо героїзації нацизму, - заявив заступник постійного представника Росії при ООН Ілля Рогачов.

Рішення про встановлення меморіальної дошки Тернопільська міська рада прийняла 6 травня.

28 квітня Тернопільська обласна рада прийняла звернення до Президента України Віктора Ющенка про визнання учасників дивізії Галичина борцями за свободу України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK