ЗМІ: У Латвії створюють чорні списки поліцейських, які не володіють державною мовою

ЗМІ: У Латвії створюють чорні списки поліцейських, які не володіють державною мовою
rekurzeme.lv

Як повідомляє інтернет-версія газети Телеграф, відповідну вказівку дав керівник держполіціі Латвії Валдіс Воїнс. Він доручив до 1 березня скласти список посадових осіб, рівень знань державної мови яких не відповідає вимогам нормативних актів.

Також на вимогу Воїнса до списку занесуть тих посадових осіб, які, виконуючи службові обов'язки, не використовують державну мову в належному обсязі. Підставою для включення до списку може стати скарга клієнта до Державного центру мови.

Після того як підтвердиться, що співробітник поліції не володіє латиською мовою, щоб не втратити роботу, він має пройти атестацію на відповідний рівень володіння державною мовою.

Відзначимо, що раніше глава МВС Латвії Лінда Мурніеце доручила начальнику поліції перевірити рівень знання латиської мови працівниками поліції. За словами Мурніеце, люди, не здатні говорити латиською, не можуть працювати в поліції, бо не можуть надавати повноцінної допомоги жителям країни.

ЗМІ зазначали, що міністр отримала від жителів кілька скарг, у яких ті  наголошували на незнанні латиської деякими правоохоронцями.

Як відомо, у Латвії, населення якої становить 2,3 мільйона чоловік, проживає близько 44% російськомовних жителів. Приблизно такий же відсоток російськомовних спостерігається серед працівників поліції.

Нагадаємо, у вересні минулого року латвійські правозахисні організації провели в Ризі мітинг проти дискримінації національних меншин на ринку праці за мовним принципом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK