Європарламент закликав Україну взятись за захист популяції риб у Чорному морі

Європарламент закликав Україну взятись за захист популяції риб у Чорному морі
europarl.europa.eu

"Розвитокситуації в Чорному морі викликає неабиякезанепокоєння. Якщо не вжити терміновихзаходів, Чорне море перетвориться намертве", - заявила, виступаючи напленарному засіданні Європарламентув Страсбурзі, автор резолюції, депутатвід Болгарії Іліана Малинова Іотова.

Згідноз резолюцією, багато екосистем Чорногоморя серйозно порушені, що безпосередньопов'язане з рибальством, кліматичнимизмінами і забрудненням навколишньогосередовища.

Європарламентаріїзаявили, що нова політика, спеціальнорозроблена для Чорного моря і включенаяк складова частина в майбутню реформуєдиної політики рибальства ЄС, "маєдозволити зберегти і поліпшити рибнізапаси під егідою Європейськогосоюзу".

"Щоб поліпшити стансправ, необхідна співпраця державЧорного моря", - підкреслюється врезолюції Європарламенту.

У зв'язкуз цим євродепутати привітали зусилляЄвропейської комісії щодо створенняробочих груп з Росією і Туреччиною.Європарламент розцінив це як "кроку правильному напрямі".

Разом ізтим, парламентарії висловилися занеобхідність залучити до цієї роботиУкраїну і Грузію.

У резолюції сказано,що нинішня практика квот на щорічнийвилов риби для кожної держави не повинназалишатися єдиним правилом регулюваннярибальства в Чорному морі.

Документзакликає до "рішеннь на довгостроковуперспективу, таких, як багаторічніплани, підкріплені науковими даними",що одночасно дозволять покращитиекономічну ситуацію в риболовецькомусекторі та стан екосистем Чорногоморя.

На думку європейських депутатів,багато проблем, з якими зараз стикаютьсядержави Чорного моря, пов'язані звідсутністю відповідних інституційнихструктур, які б координували тазабезпечували управліннярибальством.

Резолюція закликаєЄврокомісію розглянути питання простворення нового регіонального органу,який би зміг на довгострокову перспективупосилити й розвинути взаємодію міжнауковими установами, рибалками тапереробниками в регіоні Чорногоморя.

Нагадаємо, в грудні 2010 рокузаступник директора Інституту біологіїпівденних морів із наукової роботи,доктор біологічних наук Юрій Токарєвзаявив, що через погіршення екологічноїсистеми Чорного моря значно скорочуєтьсяпопуляція цінних сортів риби.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK