ЗМІ: Причиною катастрофи Як-42 могло стати включене стоянкове гальмо

ЗМІ: Причиною катастрофи Як-42 могло стати включене стоянкове гальмо
Reuters

За даними видання, літакпочав розгін злітно-посадковою смугою з невимкненим стоянковим гальмом. МКзазначає, що потужності двигунів цілком вистачає, щоб повітряне судно зрушило змісця, перебуваючи на стоянковому гальмі, і проїхало стерновою доріжкою на ЗПС.Однакрозігнатися до злітної швидкості вже стає проблематично.

Якповідомляє МК з посиланням на неназване джерело, з розшифровки мовногосамописця Як-42 випливає, що безпосередньо перед зльотом командир повітряногосудна Андрій Соломенцев наказав другому пілотові Ігорю Жевелову взяти керуванняна себе, мотивуючи це поганим самопочуттям.

Стоянковегальмо повинен був відключити саме командир. Але,можливо, в момент передачі управління пілоти про нього просто забули і незвернули увагу на відповідний сигнал на приладовій панелі (звуковим сигналомвін не дублюється), пише газета.

Невідкидається, що коли Як-42 почав розганятися на зліт і ніяк не міг набратипотрібну швидкість, пілоти помітили помилку і відключили гальмо.

Ранішеголова МАК повідомила, що розшифровка бортових самописців з Як-42, що розбивсяпід Ярославлем, не виявила даних про проблеми з авіатехнікою.

Усвою чергу прем'єр-міністр РФ Володимир Путін доручив Міждержавному авіаційномукомітетові представити інформацію, з якої причини Як-42 не застосувавекстреного гальмування, щоб уникнути катастрофи.

Нагадаємо,літак Як-42 впав у середу, 7 вересня, при наборі висоти приблизно в кілометрівід аеропорту Туношна під Ярославлем. Наборту були члени хокейного клубу Локомотив, які летіли до Мінська на групершого туру регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги (КХЛ).

Наборту перебували 45 осіб - 37 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. Урезультаті аварії загинули 43 особи, у тому числі троє громадян України -Віталій Анікеєнко, Данило Собченко та Олександр В’юхін. Вижитивдалося бортінжінеру Олександру Сізову і хокеїстові Олександру Галімову, протев понеділок, 12 вересня, Галімов помер.

  Аварія Як-42: помер хокеїст Олександр Галімов

Міністерствотранспорту Росії розглядає дві версії катастрофи Як-42 під Ярославлем -технічна несправність літака і людський фактор. Версіяпро те, що літаку не вистачило злітно-посадкової смуги для розбігу, непідтвердилася.

Черезкатастрофу Росавіація вирішує питання про припинення експлуатації Як-42. Усвою чергу президент РФ Дмитро Медведєв зажадав радикально скоротити кількість чинниху Росії авіакомпаній.
 



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK