США розмістять елементи ПРО в Румунії до 2015 року

США розмістять елементи ПРО в Румунії до 2015 року
АР

"Розміщення елементівПРО в Румунії планується до 2015 року, і є частиною другої фази пофазовогоадаптивного підходу. Крім поглиблення стратегічних двосторонніх відносин міжнашими країнами, співпраця в сфері ПРО внесе серйозний внесок у спільну безпекуНАТО ...", - йдеться в довідці Держдепартаменту США.

Згідноз угодою, елементи ПРО будуть розміщені на території румунської бази ВПСДевеселу, неподалік від міста Каракал. Площатериторії, виділеної Румунією США, складе 175 гектарів, працюватимуть на ній150-200 американських військовослужбовців.

Навиділеній під елементи ЄвроПРО території буде розміщуватися радарна установка іпункт управління Aegis. Крімтого, там будуть кілька пускових модулів з перехоплювачами SM-3. УрядСША несе фінансову відповідальність за спорудження комплексу та розгортанняозброєнь, операції і підтримку систем ПРО. СШАтакож оплачуватимуть послуги, у тому числі надання обладнання.

Удокументі особливо наголошується, що перехоплювачі SM-3 призначені виключно дляоборонних цілей, ракети не будуть використовуватися при випробуваннях ізапускатися будуть лише для відображення реального нападу.

СШАзобов'язуються інформувати Румунію про отримані дані про ракетні загрози і пропроцес створення системи ЄвроПРО. Длянабуття чинності угоди необхідна ратифікація документа парламентом Румунії.

РосійськеМЗС у вівторок заявило, що угода США з Румунією стосовно ПРО робить більшактуальним отримання Росією юридично зобов'язуючих гарантій ненаправленої протинеї системи ПРО.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK