ЗМІ: Вбивство Політковської міг замовити Березовський

ЗМІ: Вбивство Політковської міг замовити Березовський
Reuters

За даними видання,Павлюченко, даючи свідчення, не відкидав, що замовлення на журналістку моглонадійти чеченському кримінальному авторитету Лом-Алі Гайтукаєву від підприємцяБориса Березовського. Водночас,підтвердити цю версію захист екс-міліціонера відмовився, а в Слідчому комітетіїї залишили без коментарів.

СамБерезовський в розмові з кореспондентом Коммерсанта пов'язав цю версію зполітичними процесами, що відбуваються зараз в Росії. Вінзаявив газеті, що про існування Павлюченкова дізнався зі ЗМІ. Прицьому Березовський нагадав також, що раніше прем'єр-міністр Володимир Путінзаявляв, що сліди злочину ведуть до Лондона.

Якзазначає газета, Слідчий комітет РФ закінчив допит Павлюченкова, і йогосвідчення співпали з версією слідства.

Заданими слідчих, у групу, що організувала та здійснила вбивство, входять Лом-АліГайтукаєв, екс-міліціонер Сергій Хаджікурбанов, полковник МВС у відставціДмитро Павлюченко, брати Джабраїл, Ібрагім і Рустам Махмудови. Організаторомзлочину слідство вважає Гайтукаєва.

Стеженняздійснювали брати Махмудови, яким обвинувачений передав газовий пістолет Іж,перероблений під стрільбу бойовими патронами.

Заверсією Павлюченкова, спочатку при підготовці "операції" щодоПолітковської йшлося тільки про стеження, але потім від Гайтукаєва надійшлавказівка: вбивство слід здійснити не пізніше, як 7 жовтня, день народженняВолодимира Путіна, який тоді був президентом Росії.

Якзазначає КоммерсантЪ, найближчим часом слідствовиділить справу Павлюченкова в окреме провадження, і її, якщо не відбудетьсяяких-небудь несподіванок, буде розглянуто судом в особливому порядку, щогарантує обвинуваченому мінімальний термін.

Захистекс-міліціонера оскаржив обраний йому раніше запобіжний захід і сподівається напереведення підзахисного під домашній арешт у зв'язку зі станом здоров'я.

Нагадаємо,Павлюченкова було затримано 23 серпня. Напочатку вересня повідомлялося, що колишній полковник уклав досудову угоду зіслідством

***

АннаПолітковська, відома журналістськими розслідуваннями порушень прав людини вЧечні, убита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці в Москві 7 жовтня 2006року.

Ворганізації вбивства журналістки звинуватили Ібрагіма і Джабраїла Махмудових,Сергія Хаджікурбанова, а також їх передбачуваного спільника Павла Рягузова. Протев ході процесу, який тривав з листопада 2008 рік лютий 2009 року, всіх чотирьохбуло виправдано.

Напочатку вересня 2009 року Верховний суд вирішив скерувати справу про вбивствоАнни Політковської на дослідування до прокуратури. Крімтого, ВР РФ скасував виправдувальний вирок обвинуваченим у злочині.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK