З порту Сочі в навколосвітню подорож вирушила яхта з російсько-українським екіпажем

З порту Сочі в навколосвітню подорож вирушила яхта з російсько-українським екіпажем
weblancer.net

За словамидиректора сочинського філії Росморпорт Василя Богославських, учасники першої заостанні десятиліття вітчизняної вітрильної експедиції мають намір встановитисвітові рекорди за тривалістю і довжиною маршруту, а також провести низкунаукових досліджень і протестувати у високих географічних широтах системиГЛОНАСС і GPS.

Очікується, щостофутова вітрильна яхта SCORPIUS пройде 70 000 морських миль, зайде в мореРосса на 77 градусі південної широти, обійде Антарктиду південніше 60 градуса іПівнічний полюс в районі 65-70 градусів протягом одного календарного року.

Капітан і власниксудна Сергій Нізовцев повідомив, що яхта оснащена всім необхідним для довгогоплавання і наукової роботи, у дорозі екіпаж буде вести інтернет-щоденник,викладати на сайт експедиції фото-та відеоматеріали.

"Окрімнаукового та спортивного значення, у нашої експедиції і просвітницьке завдання.Наша головна мета - нагадати про те, що Росія завжди була великою морськоюдержавою, Батьківщиною підкорювачів морів і землепроходцев", - зазначивініціатор подорожі.

З собою сімчленів екіпажу взяли на борт прапори тих, хто надав підтримку унікальномупроекту, в тому числі, Мінспорту, Російського географічного товариства, ПДВ,державної корпорації Олімпбуд.

Їхні представникиприйшли проводити учасників навколосвітньої подорожі, першою зупинкою в якійстане Севастополь. Як тільки яхта SCORPIUS відійшла від причалу морського портуСочі, за старою морською традицією їй услід пролунали багатоголосі гудкипришвартованих біля берега курорту численних яхт і теплоходів.

Нагадаємо, вжовтні 2010 року троє членів екіпажу яхти Іваноіс повернулися з кругосвітнього плавання на честь 215-ї річниці з дня заснування міста Одеси, в яке вони вирушили2 вересня 2009 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK