МАК: Одним з факторів краху Ту-134 в Карелії стало легке сп'яніння штурмана

МАК: Одним з факторів краху Ту-134 в Карелії стало легке сп'яніння штурмана
АР
Про це йдеться в повідомленніМіждержавного авіаційного комітету (МАК).

"Причиноюкатастрофи літака Ту-134А при виконанні заходу на посадку в умовах, гіршеметеорологічних мінімумів аеродрому, літака і КПС для заходу на посадку засистемою ОСП з фіксованою ТВГ, стало неприйняття екіпажем рішення про відхід надруге коло і зниження літака нижче встановленої мінімальної безпечної висотипри відсутності візуального контакту з вогнями наближення і наземнимиорієнтирами, що призвело до зіткнення літака з деревами і землею в керованомупольоті ", - повідомляє МАК.

Крімтого в Комітеті зазначають, що одним з факторів, що спричинив катастрофу, сталинезадовільна взаємодія в екіпажі та управління ресурсами (CRM) з боку командирасудна при виконанні заходу на посадку.

Цевиражалося в "підпорядкуванні діяльності командира повітряного суднаштурману, який виявляє підвищену активність і перебуває в легкому ступеніалкогольного сп'яніння, і фактичне усунення другого пілота з контуру управлінняповітряного судна на кінцевому етапі аварійного польоту", йдеться вповідомленні МАК.

Нагадаємо,літак Ту-134 авіакомпанії РусЕйр розбився в ніч на 21 червня при заході напосадку недалеко від аеропорту Петрозаводська. Наборту були 52 особи, з них 44 загинули під час аварії, а троє з восьмипостраждалих пізніше померли в лікарнях.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK