У Копенгагені з виставки вкрали кольє пасажирки Титаніка

У Копенгагені з виставки вкрали кольє пасажирки Титаніка
АР

Навиставці були представлені речі, підняті із затонулого в 1912 році корабля.Поліція веде розслідування крадіжки, а адміністрація парку оголосила нагороду водну тисячу євро за повернення експоната.

"Соромно зізнатися, але вітрина не була зламана і сирена не зазвучала. Мидумаємо, що це зробили не професіонали, тому що там були набагато дорожчіречі", - розповів представник парку Тіволі Торбен Планкс.

Як кажуть експерти, вкрадене ювелірна прикраса належала пасажирці першого класуамериканці Елеонорі Уайденер, яка вціліла у катастрофі, в якій загинули понад1500 пасажирів і членів екіпажу. Щоправда, саме кольє було знайдено в кишенізагиблого на кораблі дворецького.

Як повідомив власник виставленої колекції Луїс Феррейро, кольє булозастраховано на 14 тисяч євро, але воно настільки добре відоме, що навряд чиможе бути продане.

"Це дуже важлива річ. За цими предметами стоять історії життя людей, якібули на борту", - заявив Феррейра агентству Ассошиейтед прес.

Родина Уайденер була однією з найбагатших, що перебували на борту Титаніка.

Нагадаємо, в травні цього року виповнилося стороків з моменту, коли в Белфасті був спущений на воду легендарний пароплавТитанік, який на момент своєї побудови був найбільшим пасажирським лайнеромсвіту.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK