Прокуратура Парижа у суді виступила з вимогою виправдати Ширака

Прокуратура Парижа у суді виступила з вимогою виправдати Ширака
АР

На думкупрокурора, виправдати слід не лише Ширака по двох справах, по яких він проходитьзвинуваченим, але і дев’ять інших підсудних по одній зі справ.

Прокуратура ще настадії розслідування - у 2009 році - попросила закрити справу за відсутністюскладу злочину. Перед початком процесу проти Ширака у березні 2011 рокуочікувалося, що вона попросить виправдати президента.

Процес проти ЖакаШирака  розпочався 5 вересня у Виправномусуді Парижа і проходить за його відсутності, оскільки стан здоров’я колишньогопрезидента не дозволяє йому давати пояснення у суді. Ширака на слуханнях, якіпродовжаться до 23 вересня, представляють його адвокати.

Ширак, що керувавФранцією два терміни поспіль, з 1997 по 2005 рік, став першим екс-президентомкраїни, якого судить Виправний суд. Він проходить звинуваченим по двох справах,які стосуються того часу, коли він був мером Парижа. Одна зі справ розглядаласясудом Нантера, інші, - паризьким судом. У рамках першої справи вінзвинувачується в створенні семи фіктивних місць у 1990-1994 роках, в рамках другої- 21 фіктивного робочого місця у 1992-1995 роках.

Ці місця, надумку звинувачення, надавалися членам правлячої партії Об’єднання на підтримкуреспубліки (RPR) і, таким чином, допомагали фінансувати її діяльність зміського бюджету. Шираку ставлять в провину розтрату громадських  коштів, зловживання довірою і зловживанняповноваженнями з метою отримання  вигодидля себе або інших осіб. Колишньому президенту загрожує до 10 років ув’язненняі 150 тисяч євро штрафу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK