На територію Судану можуть впасти уламки американського супутника

На територію Судану можуть впасти уламки американського супутника
АР

"Судан розташованийу потенційній зоні падіння зонда, який завершив свою роботу в 2005 році",- повідомив у вівторок Осман в інтерв'ю телеканалу Аш-Шурук. Імовірно,американський супутник впаде на Землю 23 вересня.

За його словами,точне місце падіння супутника стане відомо лише за дві-три години до йогоприземлення, що ускладнює мінімізацію можливого збитку від удару уламків обземлю.

Астрономзазначив, що падіння 26 вогнетривких компонентів супутника загальною масою в532 кілограми в оточенні язиків полум'я може викликати пожежі на площі 400-500кілометрів.

Якщо це станетьсяв густонаселених районах, то людських жертв, на його думку, буде важкоуникнути.

Він пояснив, щопадіння уламків супутників не призводило до жертв і істотного збитку вминулому, оскільки це ставалося над океаном або пустельними районами.

На випадок того,якщо частини зонда опиняться на території Судану, Осман порекомендувавмешканцям країни не чіпати їх, тому що компоненти супутника можуть вибухнути.

Зонд, призначенийдля вивчення верхніх шарів атмосфери, був виведений на орбіту за допомогоюшатла Діскавері 15 вересня 1991. Токсичного палива на його борту немає. Вонобуло вироблено ще в 2005 році, коли апарат завершив свою наукову діяльність.

Загальнакількість фрагментів космічного сміття на навколоземній орбіті в даний часперевищує 500 тисяч одиниць.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK