ЗМІ: Сестру смертника, який вибухнув у Домодєдово, реабілітували

ЗМІ: Сестру смертника, який вибухнув у Домодєдово, реабілітували
Reuters

ФатімаЄвлоєва і Умар Аушев звинувачувалися за статтями 205 КК РФ (тероризм), 209(бандитизм), 105 (вбивство двох і більше осіб), 222 (незаконний обіг зброї ібоєприпасів) та 223 (незаконне виготовлення зброї і вибухових пристроїв). Запервинною версією слідства, сестра терориста допомагала йому виготовляти іспоряджати бомбу. Аушев ж відвіз терориста з Алі-Юрта в Назрань, звідки вінпоїхав до Москви.

Проте потім слідство визнало, що Фатіма Євлоєва тільки перебуває в родиннихзв'язках з терористом, а його приятель не знав про справжні наміри смертника.Євлоєва і Аушев в травні були звільнені з СІЗО, ГСУ СК припинило кримінальнепереслідування щодо них за основними статтями обвинувачення.

У МВС Інгушетії газеті повідомили, що припинили останню справу стосовноЄвлоєвої і Аушева і, таким чином, повністю припинили їх кримінальнепереслідування. Адвокат Аушева також зазначив, що його підзахисний неподаватиме позов до суду про моральну та матеріальну компенсації у зв'язку знеобґрунтованим кримінальним переслідуванням, оскільки "зараз не час дляцього".

***

Нагадаємо, теракт у Домодєдовобуло здійснено 24 січня. Жертвами вибуху, потужність якого склала 5 кг втротиловому еквіваленті, стали 37 людей, більш як 120 отримали поранення.

Експертиза ДНК останків терориста встановила, що смертником був 20-річнийМагомед Євлоєв, мешканець селища Алі-Юрт Назранівського району Інгушетії.

Відповідальність за організацію теракту узяв на себе лідер північнокавказькихбойовиків, глава самопроголошеного Емірату Кавказ Доку Умаров. Перед цим вінтернеті з'явилося відео, на якому Умаров повідомляє про підготовкуспецоперації в центральній Росії. На відео поруч з лідером бойовиківперебувають двоє чоловіків, одного з яких називають смертником. Як зазначалиЗМІ, цей чоловік був схожим на Магомеда Євлоєва.

Обвинуваченими у справі зараз є лідер бандгрупи з Інгушетії Башир Хамхоєв, братЄвлоєва Ахмед, а також брати Іслам і Ілез Яндієви. Хамхоєв і Євлоєв, за версією слідства, брали участь у підготовцітерориста і скеруванні його до Москви, а брати Яндієви зустріли його в Москві ідоставили 24 січня безпосередньо в аеропорт. Усім їм термін арешту влипні продовжили до 24 жовтня.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK