У Франції вперше оштрафували жінок за носіння мусульманського головного убору

У Франції вперше оштрафували жінок за носіння мусульманського головного убору
АР

Двіоштрафовані жінки прийшли 5 травня в нікабах до мерії міста Мо в паризькомурегіоні, мером цього міста є Жан-Франсуа Копе - генсек правлячої партії Союз занародний рух (UMP). Саме UMP за ініціативою президента країни Ніколя Саркозівинесла на голосування питання про заборону носіння в громадських місцях одягу,що повністю закриває обличчя.

Вперше жінок викликали в суд навесні цього року, але прийшла лише одна зобвинувачених. На слухання її не пустили, тому що вона відмовилася зняти нікабі показати своє обличчя.

У четвер суд оголосив рішення, згідно з яким 32-річна Хінд Ахмас повинназаплатити 120 євро, а 36-річна Наджате Наіто Алі - 80 євро. При цьому суддя ненаправив їх додатково на курси добропорядного громадянина, як того вимагалапрокуратура.

Адвокат жінок заявив, що вони мають намір подати апеляцію. Якщо французькаюстиція їм відмовить, то вони готові продовжувати боротьбу в Європейському судіз прав людини.

Відео: УФранції набуває чинності закон про заборону хіджабу

Нагадаємо, в квітні у Франції набув чинності закон, який забороняє носити вгромадських місцях і на вулиці "повну вуаль" - в тому числі іранськупаранджу, арабський нікаб і бурку, яку носять афганки і пакистанки. Усі видицієї мусульманського одягу майже повністю закривають тіло жінки, а бурка навітьне залишає відкритим обличчя.

За даними французької влади, у Франції нікаб - арабський варіант жіночогомусульманського одягу, який залишає видимими тільки очі жінки, - носять близько2 тисяч мусульманок.

У той же час мусульманок не обмежують уносінні традиційних уборів вдома, в готельних номерах, в приміщеннях закритихасоціацій і на підприємствах. Можна носити одяг, що закриває обличчя, укультових місцях і поруч з ними, на релігійних процесіях і під час театральнихвистав.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK