ЗМІ: Через Шенгенське питання Румунія заблокувала на кордоні голландські квіти

ЗМІ: Через Шенгенське питання Румунія заблокувала на кордоні голландські квіти
АР

Про це повідомляєінтернет-газета EUobserver.

Румунська сторонастверджує, що ввезення квітів з Голландії блоковане у зв’язку з тим, що товарможе бути заражений "небезпечною бактерією", і для перевірки улабораторних умовах потрібно декілька днів.

У 2010 роціРумунія імпортувала голландських квітів більш ніж на 20 мільйонів євро.

Інцидент ставсячерез один день після того, як уряд Нідерландів оголосив про те, що має намірнакласти вето на рішення про приєднання Румунії до Шенгенської зони.

Сьогодні, в деньзустрічі в Брюсселі міністрів юстиції і внутрішніх справ 27 країн ЄС, Фінляндіяофіційно повідомила про аналогічне рішення. На фінську позицію вплинулавнутрішня політика - новий уряд Фінляндії скептично ставиться до розширенняШенгену. На рішення Гельсінкі також вплинуло і масове лобіювання Нідерландів.

Для вступу доШенгенської зони Румунія і Болгарія повинні заручитися підтримкою усіх 22 країнЄС, що беруть участь у Шенгенській угоді.

Спершу обидвікраїни розраховували стати учасниками Шенгенської угоди ще у березні 2011 року,проте Нідерланди, Німеччина і Франція тоді заблокували це рішення, зажадавшивід Бухаресту і Софії великих зусиль у боротьбі з корупцією.

Оскільки Румуніяі Болгарія виконують технічні вимоги до учасників Шенгенської зони, Франція іНімеччина, зі свого боку, погодилися з тим, аби запропонувати компроміснийваріант: спочатку включити до Шенгену повітряні і морські кордони Болгарії іРумунії, а потім сухопутні.

Голландія незгодна з пропозицією Парижа і Берліна, а офіційний Бухарест називає її позиціюневиправданою і штучною.

Міністрвнутрішніх справ Польщі Єжи Міллер підтвердив, що проти участі Румунії іБолгарії у Шенгенській угоді виступили Нідерланди і Фінляндія, оскільки країнитак і не виконали необхідні для вступу до Шенгену вимоги по боротьбі зкорупцією і організованою злочинністю.

"Обіцянкибули порушені", - наводить агентство АР слова глави МВС Польщі.

Раніше болгарськіЗМІ висловили думку, що міністр у справах імміграції Нідерландів Герд Леєрс,який виступив проти приєднання Болгарії до Шенгенської зони мстить за те, щоколись його образили у цій країні. У 2006 році він купив за 200 тис. євро наболгарському узбережжі ділянку землі під будівництво вілли. Проте після того,як проектні роботи почалися, з’ясувалося, що ділянка оформлена на ім’я іншоїлюдини. Голландець подав до суду на фірму, що будує віллу, і повідомив про це упосольство Болгарії в Нідерландах. Пізніше Леєрса звинуватили у тому, що він використовувавсвої політичні зв’язки для вирішення справи на свою користь.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK