Японія успішно запустила розвідувальний супутник

Японія успішно запустила розвідувальний супутник
АР

Як повідомляє аерокосмічнеагентство Японії JAXA, запуск супутника-шпигуна тричі відкладався черезнесприятливі погодні умови, зокрема, цього тижня - через тайфун Роке.

Підставоюдля виведення японських розвідсупутників стала ракетна програма КНДР. Наразі наорбіті перебувають три таких супутники. Третій - Когаку-3 -було запущено у листопаді 2009 року.

Когаку-4,розроблений Mitsubishi Heavy Industries, повинен буде замінити застарілийКогаку-2, який є на орбіті. Детальнаінформація про параметри орбіти і технічні характеристики Когаку-4 нерозголошується, проте відомо, що супутники нового покоління зможуть зі своєїорбіти в кілька сотень кілометрів отримати зображення об'єкта розміром 60сантиметрів. Супутникбуде збирати інформацію оборонного характеру, а також попереджати про великістихійні лиха.

Розробканового супутника обійшлася Японії в 35,9 мільярда ієн (468,67 мільйонадоларів), його запуск - ще в 10 мільярдів ієн (130,54 мільйона доларів). Якочікується, супутники-шпигуни разом з двома супутниками-радарами будуть якмінімум раз на добу робити знімки будь-якого об'єкта на поверхні Землі.

Нагадаємо,21 вересня російська ракета-носій Протон-М успішно вивела на орбіту супутниквійськового призначення.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK