Генсек ООН протягом двох днів передасть Радбезу заявку Палестини

Генсек ООН протягом двох днів передасть Радбезу заявку Палестини
Reuters

Про цеповідомляє у п'ятницю найбільшепалестинське видання Аль-Кудс, посилаючисьна високопоставлене джерело в канцеляріїПан Гі Муна.

За даними газети, генсек,імовірно, буде вимагати від Ради безпекиООН якнайшвидшого голосування.

ГлаваПНА Махмуд Аббас у п'ятницю ввечері уНью-Йорку виступить на сесії Генеральноїасамблеї ООН, після чого передасть ПанГі Муну заявку про визнання державиПалестини і прийняття її повноправнимчленом до лав усесвітньої організації.

Післяотримання заявки Пан Гі Мун має передатиїї на розгляд Ради Безпеки ООН, яка можерекомендувати чи відмовити їй узатвердженні в Генеральній асамблеї.

СШАвже заявили, що використовують своєправо вето в РБ ООН, щоб заблокувативступ Палестини до лав цієїорганізації.

Президент США БаракОбама сказав у середу в ГА ООН, щопалестино-ізраїльський конфлікт можебути вирішений тільки шляхом переговорів,і миру не можна досягнути через заявий резолюції ООН.

За його словами,ізраїльтяни й палестинці повинні досягтиугоди зі спірних питань, як-от кордониміж двома державами, безпека, біженці,поділ водних ресурсів і статус Єрусалиму,підкресливши при цьому прихильністьйого країни до оберігання безпекиІзраїлю.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров,у свою чергу, зазначив, що Росія "невідчуває труднощів" у зв'язку з тим,щоб голосувати на користь палестинців.

Міжтим, президент Франції Ніколя Саркозізапропонував надати Палестині статусдержави-спостерігача ООН і дати рік надосягнення домовленості про співіснуванняз Ізраїлем.

Керівник ПНА відмовляєтьсяповернутися до прямих переговорів зІзраїлем, поки той не прийме принципіснування двох держав - Палестини таІзраїлю - в межах, що існували доарабо-ізраїльської війни 1967 року. ЛідерООП і ПНА вимагає також, щоб єврейськадержава припинила поселенську діяльністьна окупованій території Західногоберега і Східного Єрусалиму.

Ізраїль,у свою чергу, відмовляється повернутисядо ліній кордонів 1967 року і ділитиЄрусалим із палестинцями, оголосившийого своєю вічною неподільною столицею.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK