Глава МЗС Ізраїлю попередив про наслідки визнання ООН Палестини

Глава МЗС Ізраїлю попередив про наслідки визнання ООН Палестини
АР

Проце пише 25 вересня Гаарец з посиланням на інтерв’ю міністра Ізраїльськомурадіо. "Будь-яка одностороння дія неминуче викличе реакцію у відповідь",– заявив він.

Засловами Лібермана, Ізраїль буде діяти незалежно від того, який орган визнаєпалестинську державу – Рада безпеки ООН чи Генеральна асамблея. Він також зновупідкреслив ізраїльську позицію з цього питання: домовленості про міжнародневизнання палестинської держави можна досягнути тільки в ході переговорів за участюІзраїлю.

Виступаючиперед журналістами 24 вересня, Аббас висловив упевненість, що на розгляд заявкипіде не більше кількох тижнів. Однак навіть якщо Рада безпеки проголосує по нійпозитивно, на резолюцію можуть накласти вето США, які раніше вже обіцялизробити це, мотивуючи свій намір захистом інтересів Ізраїлю.

Прагненняпалестинської держави домогтися визнання ООН викликало нові заклики довідновлення переговорів Палестини з Ізраїлем. Прем’єр-міністр Ізраїлю БіньямінНетаньяху, зокрема, закликав Аббаса почати переговори негайно. Також зпропозицією відновити переговори виступив Квартет з близькосхідноговрегулювання, до якого входять Росія, США, ЄС та ООН.

Якпише The Jerusalem Post, пропозиції квартету Аббас поки обговорювати відмовився,заявивши, що йому треба проконсультуватися з політичним керівництвом у Рамаллі.Щодо Нетаньяху, то його Аббас назвав найскладнішим партнером для переговорів,додавши, що йому було легше працювати з такими ізраїльськими політиками, якЦипі Лівні, Аріель Шарон, Ехуд Ольмерт і Шимон Перес.

Нагадаємо,голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас подав генсеку ООНПан Гі Муну офіційну заявку на визнання палестинської держави в межах 1967 року23 вересня на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

ЗаявкуАббаса на визнання Палестини ООН почне обговорювати 26 вересня. При цьому представникиПалестини не уточнили, скільки часу може знадобитися ООН на розгляд заявки, але зазначили, що у разі відмови надати їй незалежність Палестина буде вимагати відГенеральної Асамблеї нового статусу. Він має дозволити їй, не будучиповноправним членом ООН, приєднуватися до різних міжнародних структур.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK