У Барселоні відбулася остання в історії Каталонії корида

У Барселоні відбулася остання в історії Каталонії корида
АР

Про це повідомляє агентство Франс Прес.

Згідно з рішенням місцевої влади, багатовікова традиція бою биків впівнічно-східній частині Іспанії відтепер заборонена.

"Для такого міста як Барселона закрити цю арену - майже те ж саме, щовикинути полотна (Пабло) Пікассо в сміття", - заявив один з глядачівостаннього шоу, 68-річний Крістобаль.

На останній відкритій в Барселоні арені для бою биків у неділю був аншлаг -18-тисячний натовп аплодував і супроводжував все що  відбувалося гучними криками.

Останнім биком, убитим на арені Монументаль, став 570-кілограмовийДудалегре. Матадорів, які брали участь в шоу, глядачі виносили з арени на своїхплечах.

За повну заборону традиційної іспанської розваги в автономній областіКаталонія, починаючи з 2012 року, в липні проголосували 68 депутатів, противисловилися 55, дев'ять парламентаріїв утрималися.

На історичному засіданні парламенту автономії зібралося кілька сотеньжурналістів і зацікавлених осіб, і багато з них не змогли стримати сліз, колистали відомі підсумки голосування.

Проект заборони на організацію "варварського видовища" буввнесений до парламенту місцевими активістами захисту тварин, які зібрали напідтримку своєї ініціативи близько 180 тисяч підписів.

У каталонській столиці Барселоні проведення бою биків рішенням мерії булозаборонено ще в квітні 2004 року. Через кілька місяців провідні політичніпартії Каталонії підтримали ініціативу місцевої асоціації захисту тварин, якавимагала заборони бою биків у всій області.

Тоді президент асоціації Кармен Мендес підкреслила, що згідно з проведенимиостаннім часом соціологічними опитуваннями, 81,8% опитаних жителів Каталоніївважають кориду "жорстоким і не мають виправдання видовищем", а 73,1%виступають за повну її заборону.

Прихильники тавромахії стверджують, що настільки широко поширені середкаталонців настрої проти кориди є показником того, що вони "непатріоти ісепаратисти, які виступають проти істинно іспанських традицій".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK