Турецька розвідка дізналася імена учасників операції по захопленню Флотилії свободи

Турецька розвідка дізналася імена учасників операції по захопленню Флотилії свободи
АР

За даними видання Sabah, імена цих людей булиотримані турецькою розвідкою після аналізу фотографій та відеозаписів,зроблених під час захоплення флотилії, а також після ретельного розборулистування передбачуваних учасників акції у Facebook і Twitter.

Причому близько десяти учасників нападу, чиїзображення є у розпорядженні турецької сторони, поки що не ідентифіковані.

У список передбачуваних організаторів таучасників операції, крім простих солдатів входять високопоставлені ізраїльськіофіцери, генерали, а також прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху та президентШимон Перес.

Списком зайнялася турецька прокуратура. У томувипадку, якщо прокурори знайдуть зібрані докази досить вагомими, протипередбачуваних учасників нападу можуть бути порушені кримінальні справи застаттями про вбивство, катування та обмеження волі.

Якщо Анкара видасть міжнародні ордери на арештпідозрюваних, то теоретично це зможе трохи ускладнити фігурантам спискупересування світом.

Нагадаємо, що операція по захопленнюізраїльськими військовослужбовцями Флотилії свободи, яка прямувала в секторГаза, стала причиною охолодження відносин між Ізраїлем і Туреччиною.

На початку вересня експерти ООН дійшли висновку, що сила, застосована для зупинки Флотилії свободи, була надмірною інедоцільною (у результаті операції загинули дев'ять турків). Анкара звинувачувалаІзраїль у проведенні політики "державного тероризму" і вимагалаофіційних вибачень і компенсації сім'ям загиблих.

2 вересня Туреччина оголосила про заморожування співпраці з Ізраїлем у військовій сфері. Причиною погіршеннявідносин між двома країнами став інцидент із флотилією свободи.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK