Завершенню слідства у справі Магнітського заважає госпіталізація медпрацівників Бутирки

Завершенню слідства у справі Магнітського заважає госпіталізація медпрацівників Бутирки
АР

Про це повідомивсьогодні офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

Матеріали справипідготовлені для передачі обвинуваченим для ознайомлення. Поки ж закінченнюслідства перешкоджає госпіталізація медпрацівників СІЗО Бутирка Дмитра Кратоваі Лариси Литвинової.

Раніше Маркінповідомив, що вони знаходяться на стаціонарному лікуванні у лікарні. При цьому,за його словами, слідство на справжній момент перевіряє "тяжкістьзахворювань обвинувачених".

Дмитро Кратов бувзаступником начальника СІЗО з лікувально-діагностичної роботи, а Лариса Литвиновабула у його підпорядкуванні.

Володимир Маркінповідомив, що слідство встановило наявність прямого причинно-наслідкового зв’язкуміж недоліками надання Сергію Магнітському медичної допомоги у СІЗО і тяжкиминаслідками, що настали.

Раніше Литвиновійвисунули звинувачення у спричиненні смерті з необережності, а Кратовзвинувачувався у халатності.

Як повідомлялосяраніше, слідство встановило, що Магнітський помер в ізоляторі через те, що йомувчасно не надали меддопомогу.

За версієюслідства, у вересні-жовтні 2007 року Магнітський разом зі спільниками задопомогою шахрайства з податковими деклараціями викрав з держбюджету 5,4 млрдрублів.

Інвестфонд Hermitage,на який працював Магнітський, у свою чергу, стверджує, що 5,4 млрд рублівподатків, сплачені державі його компаніями, вкрали рейдери, а до корупційноїоперації причетні співробітники правоохоронних органів. З крадіжкою цих грошейфонд і пов’язує кримінальне переслідування Магнітського.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK