Американські студенти проведуть розпродаж печива, виступаючи проти расизму

Американські студенти проведуть розпродаж печива, виступаючи проти расизму
АР

Відповідно до законопроекту, при вступі до університетів Каліфорнії, якіфінансуються державою, будуть враховувати при зарахуванні студента його расу,стать, етнічне походження і країну, з якої він приїхав. Тобто, при всіх рівнихвихідних даних, при вступі найскладніше буде білим чоловікам і взагалі білимстудентам, хоча офіційно вони перестали бути більшістю в Каліфорнії ще вминулому році. Водночас представникам національних меншин буде легше потрапитив університет, ніж білим чоловікам, незалежно від рівня підготовки.

Протестувати проти даної постанови студенти збираються оригінальнимспособом - влаштувавши розпродаж печива з різними цінниками для білих, азіатів,афроамериканців, іспаномовних і жінок.

На галявині університету Берклі протестуючі студенти збираються продаватипечиво з шоколадною начинкою за ціною, яка залежить від расової приналежності істаті покупців. Білим доведеться заплатити два долари, вихідцям з Азії -півтора долара, іспаномовним покупцям - один долар, афроамериканцям - 75центів, американським індіанцям - 25 центів. Всім жінкам належить знижка в 25центів від прейскуранта для чоловіків.

Така акція, за задумом організаторів продажу випічки, повиннапродемонструвати абсурдність і несправедливість законопроекту, який готується вштаті Каліфорнія.

Група студентів-республіканців називає підготовлюваний законопроектдискримінаційним і сподівається, що расистська продаж печива за різними цінаминагадає каліфорнійцям, що расизм буває не лише щодо національних меншин. Прицьому активісти акції зазначають, що саме білі американці несуть на собіосновний податковий тягар, саме з їхніх грошей фінансуються публічніуніверситети штату. Прихильники ж нового законопроекту наполягають на тому, щогрупи, які раніше піддавалися дискримінації (афроамериканці, індіанці, жінки тощо),тепер повинні отримувати різноманітні переваги.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK