Іран направить військові кораблі до морських кордонів США

Іран направить військові кораблі до морських кордонів США
АР

Про це повідомляєсьогодні іранське інформаційне агентство ІРНА з посиланням на командувача ВМСАрмії Ісламської Республіки Ірану контр-адмірала Хабіболлу Сайарі.

Раніше наминулому тижні Сайарі заявив, що присутність збройних сил Заходу в Персидськійзатоці лише сприяє виникненню нестабільності у регіоні. За його словами, країнирегіону можуть самі забезпечити безпеку Персидської затоки, а "присутністьчужоземців лише провокує нестабільність".

"Так само,як світовий гегемон знаходиться поряд з нашими морськими кордонами, ми (Іран)за допомогою вірних солдатів військово-морських сил Ісламської Республіки Іранузабезпечимо потужну присутність поряд з морськими кордонами США", -наводить агентство слова Сайарі.

За його словами,ІРІ не обмежується можливістю базування своїх кораблів лише у Персидськійзатоці, а планує посилювати свою присутність у міжнародних водах.

"Наявністьсил ВМС Ірану в Аденській затоці і Червоному морі є приводом для гордостііранського народу і інших мусульманських країн у регіоні. Наша присутність необмежується вказаними районами, тому ми повинні підсилити свій вплив в усіхвільних (міжнародних) водах", - зазначив контр-адмірал.

Між США і Іраномофіційних дипломатичних відносин не існує вже більше 30 років після того, як уТегерані в 1980 році було захоплено американське посольство і взяті заручники.Інтереси Вашингтона в Ісламській республіці наразі представляє посольствоШвейцарії.

На сьогоднішнійдень у Персидській затоці сконцентрована величезна кількість кораблів, якцивільного, так і військового призначення. Присутність ВМС США у цьому регіоніносить постійний характер. Зокрема, США на територіях країн Персидської затокиорганізували авіабази постійної дислокації. Окрім цього, у водах Індійськогоокеану і Персидської затоки несе постійне бойове чергування так званий П’ятийфлот, який базується на території Бахрейну і забезпечує охорону головнихнафтових комунікацій.

У Персидській затоцірозташована Ормузька затока – головний і єдиний морський шлях, що дозволяєекспортувати газ і нафту в інші країни, зокрема к США. Він сполучає затокуОмана на південному сході з Персидською затокою на південному заході. Північнеузбережжя контролюється Ісламською Республікою, а південне - ОАЕ і Оманом,союзниками США.

Нагадаємо,минулого тижня президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад з трибуни Генеральноїасамблеї ООН піддав США жорсткій критиці. Під час виступу американськаделегація залишила зал.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK