У 14 містах Болгарії пройшли антициганські демонстрації

У 14 містах Болгарії пройшли антициганські демонстрації
АР

Про це повідомляє болгарське інформаційне агентство Фокус.

За даними агентства, за порушення порядку поліція затримала 168 осіб, уяких вилучили ножі, біти, палиці.

Одному із затриманих може бути пред'явлено звинувачення за статтею 162Кримінального кодексу Болгарії за расистські висловлювання (розпалюваннярасової, національної, етнічної ворожнечі, ненависті чи дискримінації).

Найбільш масовий характер акції носили в Пловдиві, Софії, Варні, Бургасі.

Заворушення почалися наприкінці минулого тижня після того, як минулої п'ятниці,23 вересня, в розташованому на півдні Болгарії селі Катуниця 19-річний місцевийжитель Ангел Петров загинув у ДТП під колесами мікроавтобуса, водій якоговиявився одним з наближених місцевого циганського барона Кирила Рашкова напрізвисько Цар Кіро.

Перед будинком барона зібралося понад півтисячі мешканців села, які вимагаливід Рашкова покинути Катуницю разом з сім'єю.

У другій половині дня в неділю до безладів приєдналися кілька сотеньфутбольних фанатів, які спеціально прибули в Катуницю з Пловдива. Натовп почавбити автомобілі і закидати належать будинки Рашкова  камінням і пляшками із запальною сумішшю. Утрьох будинках почалася пожежа.

За даними поліції, в ході заворушень від серцевого нападу помер підліток.П'ять осіб, з них три співробітники поліції, отримали поранення.

Зі слів секретаря МВС Болгарії Калина Георгієва за участь у недільнихбезладах було затримано більш як 125 осіб, 28 з них були пред'явленізвинувачення в хуліганстві.

У ніч на вівторок антициганські виступи прокотилися по ряду болгарськихміст. Зокрема, в акціях протесту в Пловдиві взяли участь близько 3 тисяч людей,ще близько тисячі вийшли на вулиці столиці країни Софії та Варни.

За даними правоохоронних органів, в Пловдиві, Плевені, Варні, Бургасі таСофії протестувальники, з-поміж яких були футбольні фанати і праворадикали,намагалися чинити напади на місця компактного проживання циган і вступали всутички з поліцією і жандармерією.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK