У Болгарії затримано циганського барона, клан якого спровокував масові заворушення

У Болгарії затримано циганського барона, клан якого спровокував масові заворушення
АР

"Кирило Рашков, відомий як "Цар Кіро",затриманий і на даний час знаходиться у місті Пловдив", - повідомивпредставник МВС. Рашкову пред'явлені звинувачення у погрозі вбивством - йомузагрожує до шести років в'язниці.

Національна податкова служба Болгарії ранішезаморозила банківські вклади та заарештувала майно Рашкова. Крім того, розпочаторозслідування діяльності податківців Пловдива, обвинувачених у тому, що вони неналежнимчином інспектували майно Рашкова.

Заворушення почалися у кінці минулого тижняпісля того, як 23 вересня у розташованому на півдні Болгарії селі Катуніца19-річний місцевий житель Ангел Петров загинув у ДТП під колесамимікроавтобуса, водій якого виявився одним із наближених Рашкова.

За даними місцевої влади, 55-річний Симеон Іосіфов,який був за кермом автомобіля, наїхав на Петрова спеціально. Інцидент стався усутінках, коли було ще досить видно, фари авто були увімкнені. У моменттрагедії у мікроавтобусі перебували чотири пасажири. Навмисний характер наїздупідтверджують і свідки.

За кілька днів до трагедії загиблий заявивполіції міста Асеновград, що йому погрожують. За день до наїзду на Петрова насторінці одного з онуків Рашкова у Facebook був розміщений запис: "Той,хто є ворогом, повинен померти в дорожньо-транспортній пригоді".

Після пригоди перед домом барона зібралосяпонад півтисячі мешканців села, які вимагали від Рашкова покинути Катуніцуразом із сім'єю. 25 вересня до заворушень приєдналося кілька сотень футбольнихфанатів, які спеціально прибули в Катуніцу із Пловдіва.

Натовп почав бити автомобілі і закидати будинки,що належать сім'ї Рашкова, камінням і пляшками із запалювальною сумішшю. Утрьох будинках почалася пожежа.

У понеділок та вівторок виступи охопили ряд найбільших міст Болгарії, включаючи столицю Софію. Поліція заарештувала більше300 чоловік.

Як зазначають болгарські ЗМІ, по всій країніпредставники циганських громад в очікуванні можливих погромів в ціляхсамооборони спішно запасаються кийками, сокирами та вогнепальною зброєю.

Журналісти державних телеканалів намагаютьсяз'ясувати місцезнаходження інших членів клану Рашкова. Президент Болгарії ГеоргійПирванов оголосив про скликання 1 жовтня Консультативної національної радибезпеки у зв'язку з міжетнічними зіткненнями.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK