У Судані більше 10 млн дітей страждають від недоїдання

У Судані більше 10 млн дітей страждають від недоїдання
АР

Так, згідно з даними ЮНІСЕФ, понад 10 мільйонів суданськихдітей страждають від нестачі харчування та відсутності медичних послуг.

"Суданські діти перебувають у важких умовах - багато зних позбавлені повноцінного харчування, якісного медичного обслуговування іможливості вчитися", - сказанов доповіді фонду.

Крім того, міжнародна організація зазначила, що життю багатьох суданських дітей загрожуєнебезпека через "жорстокісутички, що стали для них повсякденністю".

Як сказала журналістам із цього приводу генеральний секретарНаціональної ради із захисту дитинства Амар Хабані, незважаючи на поліпшенняситуації з дитячою охороноюздоров'я та освітою в країні після укладення мирного договору з повстанцямиПівдня у 2005 році, військовідії, що тривають у прикордонних штатахБлакитний Ніл і Південний Кордофан негативно позначаються на становищі дітей.

Так, за її словами, в Блакитному Нілі за останній часпомітно збільшилася кількість бездомних дітей.

Вона пояснила, що діти з бідних верств населення Суданустають бездомними та жебраками через військові дії.

На початку вересня президент Судану Омар аль-Башир ввівнадзвичайний стан у штаті Блакитний Ніл, який розташований на кордоні з РеспублікоюПівденний Судан, яка відокремилася в липні від Судану. У цьому штаті армія Суданувоює з бойовиками народно-визвольного руху базується в Південному Судані.

У червні військові дії охопили Південний Кордофан і йогостолицю Кадуглі.

Крім того, досінеспокійно в західному регіоні Дарфур, де з 2003 року суданській армії протистоять численні бунтівніугрупування, що вимагаютьзміни режиму.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK