Медведєв назвав причину, через яку він вирішив не йти на другий термін

Медведєв назвав причину, через яку він вирішив не йти на другий термін
Reuters

Проце він заявив в інтерв'ю трьом федеральним телеканалам, фрагмент якого бувпоказаний сьогодні вранці, а повна версія вийде на Первом канале, России 1 і НТВо 20:30 за московським часом.

"Так, мені, звичайно, приємно усвідомлювати, що до чинного президентазберігається досить високий ступінь довіри, він володіє пристойним длянинішньої ситуації виборчим рейтингом. Але, з іншого боку, я звертаю увагу нате, що прем'єр-міністр Путін, безумовно, зараз найавторитетніший політик унашій країні, і його рейтинг трохи вищий ", - сказав Медведєв.

"Чомусь про це ніхто не говорить. Але насправді це практичні, але дужеважливі речі, які повинен брати до уваги будь-який політик, якщо він хочеприносити користь своїй країні, а не штовхатися ліктями", - зазначив главадержави.

Медведєв пояснив, чому не варто шукати протиріч між його неодноразовими заявамипро те, що він не виключає для себе участі в президентських виборах, і суботнімвиступом на з'їзді Единой России, де він дав зрозуміти, що домовленості проструктуру влади насправді існували спочатку.

"Так, у нас дійсно досить давно були уявлення про те, а як сконфігурувативладу, якщо люди будуть нам довіряти, в 2011 і в 2012 роках. Це правда, і мипро це сказали на з'їзді. Але з іншого боку, життя могло внести абсолютноособливі, парадоксальні корективи. А якби змінилися виборчі переваги у людей зякихось причин? Я повинен це враховувати ", - сказав президент РФ.

"Ми з Володимиром Володимировичем Путіним обіймаємо дві найвищі позиції:президента і прем'єр-міністра, і ми в принципі зобов'язані підстраховувати одинодного, бо ми звичайні люди. Тому коли я говорив про те, що я цього невиключаю, я, звичайно, нікого не обманював, життя могло обернутисянайнесподіванішим чином, проте домовленості у нас уже були ", - додавМедведєв.

Він наголосив, що вважає себе і Путіна частинами єдиної політичної сили зблизькими позиціями з всіх стратегічних питань розвитку країни.

"Тоді поставимо собі наступне запитання. Ставлячись до однієї ітієї ж політичної сили, маючи дуже близькі переконання, при тому, що, звичайно,ми - різні люди, у нас є, можливо, свій набір звичок, проте ми маємо дужеблизькі позиції з більшості стратегічних питань, та, по суті, з усіхстратегічних питань розвитку країни, і з тактичних теж. Так от, перебуваючи натаких позиціях, ми що - повинні конкурувати? Ми повинні сваритися, лаятися?" - сказав Медведєв.

"Я читав різного роду політологічні викладки:" Ну як же це так, отвони замість того, щоб вийти на політичне поле і сказати: ми будемо сперечатисядо кінця, ось ми влаштуємо змагання! .. "Але, перепрошую, так у жодній країніне чинять. Люди, що представляють одну і ту ж політичну силу, вибирають, якимчином і хто повинен куди піти ", - додав він.

Як приклад зарубіжних підходів Медведєв навів президента США Барака Обаму ідержсекретаря Гілларі Клінтон, які, будучи членам Демократичної партії, нестали конкурувати один з одним на загальних виборах 2008 року.

"Ну, ось можемо собі уявити таку ситуацію, що, наприклад, Барак Обамапочав би конкурувати з Гілларі Клінтон? А я нагадаю, що вони обидва були увідборі на посаду президента. Ну, неможливо собі уявити! Вони обидва здемократичної партії, і вони приймали рішення, виходячи з того, хто здатнийпринести кращий результат. От і ми таке рішення прийняли ", - сказав він.

В інтерв'ю Медведєв також зазначив, що ніякої визначеності на майбутніхпрезидентських виборах у Росії немає.

Нагадаємо, 24 вересня на з'їзді Единой России Медведєв запропонував Путінубалотуватися в президенти в 2012 році, заявивши, що сам піде працювати в уряд.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK