У Болгарії цигани готуються відбивати напади фанатів, праворадикалів та байкерів

У Болгарії цигани готуються відбивати напади фанатів, праворадикалів та байкерів
AP

Як повідомив уп'ятницю, 30 вересня, лідер циганськогоспівтовариства в Болгарії, голова партіїЕвророма Цветелін Кинчев, циганиготуються відбивати можливі напади.

"Усуботу очікується головний протест уцентрі Софії, в якому візьмуть участьфутбольні фанати, праві радикали,байкери", - сказав Кинчев.

Вінповідомив, що вже провів зустріч із 20циганськими лідерами, на якій вонидомовилися прийняти адекватні заходизахисту. "Будемо вирішувати на місці,наш штаб знаходитиметься у звичайномукафе в циганському кварталі, всезалежатиме від розвитку ситуації",- сказав лідер циганського співтовариствав Болгарії.

У МВС Болгарії підтвердили,що у масовій акції протесту в Софіївізьмуть участь кілька тисяч чоловік.Для забезпечення порядку в столицібудуть задіяні 900 поліцейських, якіповинні не допустити заходу демонстрантіву циганські квартали.

Крім того,болгарська влада побоюється, щопротестувальники можуть розгромитимечеті, а це спровокує масштабнізаворушення по всій країні.

Якочікується, у суботу в Софії у президентакраїни Георгія Пирванова відбудетьсязасідання консультативної ради знаціональної безпеки, на якій із лідераминайбільших політичних партій Болгаріїбуде обговорюватися ситуація, пов'язаназ масовими антициганськими акціямипротесту.

Раніше в ніч на п'ятницюполіція припинила у місті Благоєвградна південному заході Болгарії агресивнідії 200 циган, озброєних холодною зброєю,бітами й палицями із цвяхами, якізбиралися влаштувати безлади в центріміста.

28 вересня поліція затрималациганського барона Кирила Рашкова напрізвисько Цар Кіро, дії одного знаближених якого спровокували масовіміжетнічні зіткнення на півднікраїни.

Нагадаємо, заворушенняпочалися в кінці минулого тижня післятого, як 23 вересня в розташованому напівдні Болгарії селі Катуніца 19-річниймісцевий житель Ангел Петров загинуву ДТП під колесами мікроавтобуса, водійякого виявився одним із наближенихРашкова. За даними місцевої влади,55-річний Симеон Йосифов, що знаходивсяза кермом автомобіля, наїхав на Петровазумисне. У понеділок і вівторок виступиохопили низку найбільших міст Болгарії,включно зі столицею Софією.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK