Уряд РФ зобов’язав пасажирських перевізників користуватися ГЛОНАСС

Уряд РФ зобов’язав пасажирських перевізників користуватися ГЛОНАСС
АР

Нове правилостосується ліцензування перевезень пасажирів автомобільним транспортом,обладнаним для перевезень більше 8 осіб компаніями або індивідуальнимипідприємцями, - за винятком випадку, якщо перевезення здійснюється длязабезпечення власних потреб.

З 1 липня 2012року відсутність ГЛОНАСС вважатиметься грубим порушенням ліцензійних вимог.

Передбачається,що оснащення транспортних засобів апаратурою супутникової навігації ГЛОНАСС абоГЛОНАСС/gps допоможе зробити перевезення безпечнішими, а також відстежуватимаршрути, за якими пересувається транспорт, - зокрема, для боротьби звідставанням від розкладу.

Мінтранс РФраніше розробив порядок оснащення транспортних засобів, що знаходяться вексплуатації, системою ГЛОНАСС або ГЛОНАСС/gps, дотримання правил установки іфункціонування устаткування контролюватиметься автоматизованим центром контролюі нагляду (АЦКН) Ространснагляду.

У якостіаргументів на користь встановлення даного устаткування в проекті наказуМінтрансу були названі цілі "підвищення ефективності управління рухом ТЗ,захисту життя і здоров’я громадян, захисту майна фізичних і юридичних осіб,захисту державного або муніципального майна, охорони довкілля".

Власті РФпланують оснастити ГЛОНАСС не лише "земні" транспортні засоби - так,раніше Мінтранс опублікував проект наказу, що передбачає до 2018 рокувстановлення апаратури супутникової навігації на всіх повітряних судахцивільної авіації.

Нагадаємо,російська глобальна навігаційна супутникова система ГЛОНАСС - аналогамериканської GPS - була прийнята в експлуатацію в 1993 році. ГЛОНАССпризначена для визначення за допомогою портативних ношених або вбудованихсупутникових приладів-навігаторів місцярозташування і швидкості руху морських,повітряних і сухопутних об’єктів, у тому числі і людей, з точністю до одногометра.

Як повідомлялося,в квітні найбільший російський стільниковий оператор МТС розпочав продаж першогосмартфону з підтримкою системи ГЛОНАСС.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK