В Афганістані спіймано організатора гучних нападів бойовиків на Кабул

В Афганістані спіймано організатора гучних нападів бойовиків на Кабул
АР

Про це повідомилокомандування міжнародних коаліційних сил (ISAF). За інформацією командуванняконтингенту НАТО і афганської армії, Хаджі Малі Хан був захоплений під часбойової операції в районі Джані Хель, провінції Пактія. Він був озброєний,однак не чинив опору.

Хаджі Малі Хан єодним з вищих командирів угрупування Хаккані. Він також був посередником міжХаккані і Бейтуллою Мехсуд, колишнім керівником пакистанських талібів, який бувубитий внаслідок імовірного авіаудару американського безпілотника в 2009 році.

У вбивствіколишнього президента Афганістану Бурхануддіна Раббані, який очолював комісію зпримирення, звинувачують саме угрупування Хаккані. Минулого тижня йде з постаглави Об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Майк Малленбезпосередньо звинуватив розвідувальні органи Пакистану в підтримціекстремістського угрупування Хаккані, яка організувала недавні напади напосольство США і штаб сил НАТО в Кабулі, що забрали життя 25 людей.

"УгрупуванняХаккані виступає як справжня філія Міжвідомчого розвідувального агентстваПакистану, - сказав адмірал Майк Маллен на слуханнях в сенаті США. - За йогопідтримки бойовики Хаккані спланували і здійснили вибух замінованої автомашинив Кабулі 11 вересня, а також напад на наше посольство". Пакистанська владакатегорично заперечує існування будь-яких зв'язків з угрупуваннями бойовиків.

Як повідомлялосяраніше, президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що уряд країни більше не буде вести мирні переговори з рухом Талібан. Він сказав, що вбивство колишньогопрезидента країни Бурхануддіна Раббані показало, що забезпечити мирнуобстановку в Афганістані швидше можна шляхом переговорів з Пакистаном. Карзайтакож додав, що серед талібів немає потенційних партнерів для діалогу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK