ВПС Ємену помилково завдали удару по своїх позиціях: загинули 30 військовослужбовців

ВПС Ємену помилково завдали удару по своїх позиціях: загинули 30 військовослужбовців
Reuters

Проце повідомляє сьогодні агентство Associated Press з посиланням напредставника єменської армії.

"Трагічнийінцидент стався в ніч на неділю в провінції Абьян, де відбуваються масштабні сутичкиз бойовиками. Під обстріл з повітря потрапили солдати з 119-ї піхотної бригади,які займали покинуту будівлю школи, яка опинилося в районі бойових дій", –йдеться в повідомленні.

Ситуаціяв провінції Абьян різко загострилася в травні цього року, коли ісламськіекстремісти, які зараховують себе до терористичної організації Аль-Каїда наАравійському півострові, захопили столицю провінції місто Зінджибар в умовахрізкого ослаблення центральної влади в Ємені в результаті масових виступівопозиції.

Бойовиківвибили з Зінджібару, проте у вересні через бойові дій провінцію Абьян булизмушені залишити понад 100 мирних жителів. Останніми місяцями боротьба збойовиками ускладнюється політичною нестабільністю в Ємені.

Якповідомлялося раніше, в ході спецоперації в Ємені в ніч на п’ятницю загинув не лишелідер Аль-Каїди на Аравійському півострові Анвар аль-Авлакі, але й головнийфахівець Аль-Каїди з виготовлення бомб саудівець Ібрагім аль-Азіру.

Цівідомості агентство Associated Press отримало від двох американськихвисокопоставлених чиновників. Аль-Азіру вважається причетним до виготовленнявибухового пристрою, який терористові не вдалося привести в дію на борту літакаАмстердам-Детройт 25 грудня 2009 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK