Ізраїль прийняв пропозицію провести мирні переговори з Палестиною

Ізраїль прийняв пропозицію провести мирні переговори з Палестиною
АР

Проце повідомляє агентство Рейтер з посиланням на офіційну заяву офісуізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

"Ізраїльсхвалює заклик квартету до проведення прямих переговорів між сторонами без жоднихпопередніх умов", – йдеться в офіційній заяві.

Узаяві, яку було опубліковано за підсумками зустрічі кабінету міністрів, такожзгадується, що у ізраїльської сторони існує занепокоєння з приводу деякихаспектів у плані квартету. При цьому, що саме турбує ізраїльських чиновників,не уточнюється.

Палестино-ізраїльськіпереговори були перервані у вересні 2010 року через відмову Ізраїлю продовжитидесятимісячний мораторій на будівництво поселень на палестинських територіях.Палестинці пов’язали свою подальшу участь у переговорах з цією умовою.

Нагадаємо,минулої п’ятниці Палестина офіційно подала в ООН заявку на повноправне членствоу всесвітній організації. Після того, як заявку подали, квартет за участю главиМЗС РФ Сергія Лаврова прийняв заяву, в якій закликав ізраїльтян і палестинцівпочати підготовчі переговори про відновлення діалогу протягом місяця.

Утой же час категорично проти подачі Палестиною заявки на членство в ООН висловився Іран. Відповідну заяву вчора зробив духовний лідер Ірану аятолла АліХаменеї. Він додав, що будь-який план, який допускає поділ Палестини, будевідхилено Ісламською Республікою.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK