Білорусь зберегла участь у Східному партнерстві

Білорусь зберегла участь у Східному партнерстві
АР

"Ми не брали участі в саміті у Варшаві, але участь Білорусі в програміСхідне партнерство збережеться", - сказав Мартинов.

Прицьому він зазначив, що в програмі дуже багато недоліків і немає практичноїдіяльності. "Такуточку зору поділяють наші партнери по Східному партнерству", - сказавглава білоруського зовнішньополітичного відомства.

Вінповідомив, що Білорусь спільно з Литвою і Україною запропонувала понад 20конкретних проектів, але поки відповіді щодо них немає. "Вцілому ми вважаємо, що це корисна програма", - зазначив Мартинов,вказавши, що Білорусь виступає за дотримання всіх принципів партнерства,закладених в ході першого саміту в Празі.

ПрограмаСхідне партнерство націлена на зближення ЄС з Азербайджаном, Вірменією,Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною. Програмоюпередбачається виділення "шістці" до 2013 року 600 мільйонів євро,які призначені для зміцнення державних інститутів, контролю кордонів та наданнядопомоги малим компаніям.

29-30вересня в столиці Польщі відбувся другий саміт Східного партнерства. ОднакМінськ на знак протесту проти рішення організаторів не запрошувати президентаОлександра Лукашенка на саміт заявив про неможливість участі в зустрічі.

Нагадаємо,під час саміту Євросоюз зажадав негайного звільнення політичних ув'язнених уБілорусі. Прицьому канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за додаткові санкції протибілоруського керівництва, з чим не погодилась президент Литви ДаляГрібаускайте, яка заявила, що ізоляція Білорусі - велика помилка.

Усвою чергу президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив подяку Грузії,Азербайджану, Вірменії, Україні та Молдові за підтримку його країни на саміті.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK