Росія різко відповіла на звинувачення у смерті Литвиненка

Росія різко відповіла на звинувачення у смерті Литвиненка

Опубліковане в британській Sunday Times твердженняколишнього глави Королівської прокурорської служби Великобританії те, щовбивство Олександра Литвиненка було "організованою державою стратою",не підкріплено доказами, заявляють у посольстві Росії в Лондоні.

Якпише Sunday Times, лорд Кен Макдоналд, який очолював слідство у справі просмерть Литвиненка, вперше висловився стільки різко з цього питання.

Листза підписом прес-секретаря російського посольства в Лондоні Костянтина Шликована ім'я головного редактора Sunday Times також витриманий в досить різкихтонах.

"Авторстатті намагається створити враження, що російська держава нібито прикриває[головного підозрюваного у вбивстві Литвиненка] пана Лугового. Але це не так.Якщо у британських слідчих органів є вагомі докази провини пана Лугового,російські правоохоронні органи готові їх розглянути", - пише КостянтинШликов.

Російськасторона переконана, що таких доказів не існує - в іншому випадку їх давно б висунули,заявляє російський дипломат.

"Більшетого, британська влада не скористалася можливістю поставити питання пануЛуговому на території Росії, про що він, до речі, сам неодноразово публічноговорив", - продовжує прес-секретар російського посольства в Лондоні.

Усвоєму посланні він висловлює надію на те, що російські правоохоронні органиотримають медичний висновок про причини смерті Олександра Литвиненка, а такожна те, що слухання у цій справі, які відновляться найближчим часом у Лондоні,будуть відкритими, за участю засобів масової інформації.

"Заразпотрібно разом постаратися знайти правду. Росія в ній зацікавлена ​​не менше,ніж Великобританія", - резюмує російський дипломат.

Вінтерв'ю Sunday Times лорд Кен Макдоналд, який очолював Королівськупрокурорську службу Великобританії під час вбивства в Лондоні колишньогоофіцера ФСБ Олександра Литвиненка, заявив, що "у нього були найбільшсерйозні підстави вважати, що російські державні діячі були залучені доорганізації цього вбивства".

"Воно[вбивство Литвиненка] має всі ознаки організованої державої страти, скоєної навулицях Лондона іноземним урядом", - наводить Sunday Times слова лордаКена Макдональда.

КенМакдоналд звинуватив у скоєнні злочину Андрія Лугового, видачі якого російськоювладою він домагався, будучи главою Королівської прокурорської служби.

Російськавлада відмовилася екстрадувати Лугового, який згодом став депутатом Думи відЛДПР.

Улисті прес-секретаря російського посольства в Sunday Times наголошується, що"відповідно до Конституції Росія не видає своїх громадян для здійсненняправосуддя іноземним державам. Ні пана Лугового, ані інших".

СамАндрій Луговий заперечує свою причетність до смерті Литвиненка.

Розслідуванняу справі про смерть Олександра Литвиненка відновиться в Британії через кількаднів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK