Путін поставив завдання побудувати Євразійський союз

Путін поставив завдання побудувати Євразійський союз
АР

"Будівництво Митногосоюзу і Єдиного економічного простору закладає основу для формування вперспективі Євразійського економічного союзу. Водночас, триватиме і поступоверозширення кола учасників Митного союзу і ЄЕП за рахунок повноцінногопідключення до роботи Киргизстану і Таджикистану", - пише Путін для газетиИзвестия в статті, присвяченій інтеграційним процесам у СНД.

"Мине зупиняємося на цьому і ставимо перед собою амбітне завдання: вийти нанаступний, більш високий рівень інтеграції - до Євразійського союзу", -йдеться у статті глави російського уряду.

Прицьому він зазначає, що не йдеться про те, щоб у тому чи іншому виглядівідтворити СРСР: "Наївно намагатися реставрувати чи копіювати те, що вжезалишилося в минулому, але тісна інтеграція на новій ціннісній, політичній,економічній основі - це веління часу".

Путінпропонує модель потужного наднаціонального об'єднання, здатного стати одним зполюсів сучасного світу і при цьому відігравати роль ефективної"зв'язки" між Європою і динамічним Азіатсько-Тихоокеанським регіоном.Утому числі це означає, що на базі Митного союзу і ЄЕП необхідно перейти добільш тісної координації економічної та валютної політики, створити повноціннийекономічний союз.

Надумку російського прем'єра, складання природних ресурсів, капіталів, сильноголюдського потенціалу дозволить Євразійському союзу бути конкурентоспроможними віндустріальній і технологічній гонці, у змаганні за інвесторів, за створеннянових робочих місць і передових виробництв. Іпоряд з іншими ключовими гравцями і регіональними структурами - такими як ЄС,США, Китай, АТЕС - забезпечувати стійкість глобального розвитку, робитьвисновок Путін.

Вінтакож вважає, що Євразійський союз стане свого роду центром подальшихінтеграційних процесів. Путіннаголошує, що Євразійський союз - це відкритий проект, а тому приєднання донього інших партнерів, і, насамперед, країн Співдружності, буде тількивітатися.

"Цемає бути суверенне рішення держави, продиктоване власними довгостроковиминаціональними інтересами", пише прем'єр РФ.

Вінтакож зазначив, що Євразійський союз не збирається ні від кого відгороджуватисяі будь-кому протистояти. Євразійськийсоюз, за ​​словами Путіна, буде будуватися на універсальних інтеграційних принципахяк невід'ємна частина Великої Європи, об'єднаної єдиними цінностями свободи,демократії та ринкових законів.

Нагадаємо,раніше ЗМІ повідомляли, що Росія відмовилася від ідеї за всяку ціну втягнутиУкраїну в Митний союз.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK