Сирійський опозиціонер: диктату США в РБ ООН приходить кінець

Сирійський опозиціонер: диктату США в РБ ООН приходить кінець
Reuters

"БлокуванняМосквою й Пекіном запропонованої Заходомантисирійської резолюції можна назватипереломом у світовій ситуації. Якщотака позиція двох великих світовихдержав збережеться, це означатиме, щодиктату США в РБ ООН покладено край",- сказав Кадрі Джаміль, секретарНаціонального комітету об'єднаннясирійських комуністів (НКОСК), щовідноситься до опозиції.

На відмінувід зовнішньої, внутрішня сирійськаопозиція виступає проти іноземноговтручання у внутрішні справи країни.Запобігання розвитку подій у цій країніза таким сценарієм і стало причиноюголосування Росії та Китаю проти проектурезолюції, підготовленого Великобританією,Францією, Німеччиною й Португалією.

"Заблокований4 жовтня проект був побудований нафілософії нагнітання напруги й відрізнявсяодностороннім обвинувальним ухилом наадресу Дамаска, містив ультимативнузагрозу застосування санкцій щодосирійської влади", - говориться вопублікованому в цьому контекстіповідомленні МЗС РФ.

У Сирії ось вжебільш як півроку тривають антиурядовіпротести, що почалися в середині березняв місті Дераа й потім перекинулись наінші регіони. За даними ООН, кількістьжертв зіткнень перевищила 2,7 тисячічоловік.

Сирійська влада говоритьпро більш ніж 1,5 тисячі загиблих з обохсторін. Опозиція вимагає відставкипрезидента Башара Асада та політичнихперетворень. США і Євросоюз закликалиАсада піти у відставку й наполягаютьна застосуванні санкцій щодо цієїкраїни.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK