Названі лауреати Нобелівської премії миру

Названі лауреати Нобелівської премії миру
АР

Лауреатамипремії стали президент Ліберії Еллен Джонсон-Серліф, активістка жіночого ліберійськогоруху за мир (Women of Liberia Mаss Action for Peace) Леймах Гбові, а такожєменська захисниця прав жінок Таваккул Карман (Tawakkul Karman).

Цього року в списку претендентів на нагороду було 241 кандидат, 53 з яких єгромадськими і міжнародними організаціями. Імена кандидатів, відповідно доправил, можуть бути доступними для громадськості лише після закінчення 50років.

Нагадаємо, в 2010 році Нобелівська премія миру була вручена правозахиснику ЛюСяобо "за його довгу і ненасильницьку боротьбу за фундаментальні правалюдини в Китаї", що викликало негативну реакцію офіційного Пекіна.

Як повідомлялося, цього року в області фізики премія була присудженадослідникам Всесвіту, ученим Солу Перлмуттеру, Адаму Райссу і Брайану Шмідту.

Нобелівську премію з хімії отримав ізраїльський вчений Даніель Шехтман завідкриття квазікристалів. Лауреатом премії з літератури став шведський поетТумас Транстремер. Володарями премії з медицини та фізіології стали БрюсБойтлер, Ральф Саймон і Жуль Хофман за роботи в області імунології.

Сума кожної з Нобелівських премій становить 10 мільйонів шведських крон(близько одного мільйона євро).

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK