Держдума РФ знизила прохідний бар’єр для нижньої палати

Держдума РФ знизила прохідний бар’єр для нижньої палати
Reuters

Зараз партіям, щоотримали від 5% до 6% голосів на виборах, передається один депутатський мандат,а тим, що отримали від 6% до 7% - два депутатські мандати. При цьому депутати,обрані у складі таких списків, не можуть входити у фракції і, відповідно,володіти у повному об’ємі правами, які надані членам фракцій, - сказано всупровідних документах. Партії, що здолали 7%, беруть участь у розподілімандатів на рівній пропорційній основі.

Найближчі вибориу Держдуму пройдуть у грудні 2011 року. Передбачається, що запропоновані змінизнайдуть застосування на наступних виборах у 2016 році - для Держдуми сьомого іподальших скликань пропонується допустити до розподілу депутатських мандатів спискикандидатів, що здолали п’ятивідсотковий бар’єр.

Про необхідністьзниження бар’єру проходження партій у Держдуму з нинішніх 7% до 5% або навіть3% говорив президент РФ Дмитро Медведєв - зокрема, в інтерв’ю газеті TheFinancial Times, опублікованому 20 червня.

За його словами,він "хотів би, аби у парламенті, в Державній думі, був представлений весьполітичний спектр". Ініціативу Медведєва підтримали усі думські фракції.

Тим часом, наприкінцівересня делегати другого з’їзду російської Партії народної свободи За Росію безсвавілля і корупції, яку очолюють Михайло Касьянов, Борис Нємцов  і Володимир Рижков, оголосили майбутні вибориу Держдуму РФ нечесними і невільними.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK