КНДР заправила ракету паливом

Північна Корея завершила заправку паливом балістичної ракети середньої дальності класу Мусудан, яку готова запустити в будь-яку хвилину.
КНДР заправила ракету паливом
АР

На північ від портового містаВонсан в КНДР на бойові позиції встановлені ще кілька балістичних ракет Скад іНодон. Дальність польоту цих ракет від 300 до більш ніж 3 тисяч кілометрів.Крім цілей на території Південної Кореї, північнокорейські ракети можутьдолетіти також до Японії і американського острова Гуам.

Як повідомлялося, супутники, якістежать за територією КНДР, зафіксували, що з початку квітня 2013 року Пхеньянперекинув дві балістичні ракети середньої дальності на східне узбережжя. Такимчином КНДР може здійснити запуск відразу декількох ракет з різних майданчиків уразі невдалого запуску балістичних ракет типу Мусудан, передає агентство Ренхапз посиланням на джерела в південнокорейському уряді.

"Є чіткі ознаки того, щоПівніч може одночасно запустити ракети Мусудан, Скад і Нодон, - повідомилопівденнокорейське урядове джерело.

КНДР рекомендувала іноземцям залишитиПівденну Корею на випадок, якщо почнеться ядерна війна. Аналогічну пропозиціюотримали іноземні дипломати, які акредитовані в Пхеньяні. Вашингтон обуренийподібними заявами, зазначаючи, що вони лише провокують ескалацію напруженостіміж двома Кореями.

"Йдеться про непотрібнуриторику, яка веде лише до посилення напруженості", - заявив представникБілого дому Джей Карні.

Водночас, американська владавважає, що підтверджених даних про можливу загрозу для іноземців на Корейськомупівострові немає.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK