Мер французького села заявив, що швидше накладе на себе руки, ніж дасть притулок циганам

Мер французького села Шаванн в департаменті Шер Поль Ренода пригрозив накласти на себе руки, якщо в його населеному пункті знову з'являться цигани. Причому він запевнив, що не є расистом.
Мер французького села заявив, що швидше накладе на себе руки, ніж дасть притулок циганам
AP

Про це політикзаявив 6 серпня газеті Le Parisien. Реноданаголосив, що готовий пожертвувати своїм життям заради благополуччя Франції іжителів очолюваного ним села.

Улипні у Шаванн приїхали кілька десятків ромських сімей і зупинилися намісцевому стадіоні. Якповідомлялося у ЗМІ, мер сам дозволив їм зробити зупинку в селі.

Появакочівників викликала невдоволення деяких місцевих жителів, через тиждень циганипокинули село.

29липня в інтерв'ю місцевій радіостанції мер пригрозив поліції самогубством. Поліціяпровідала політика в той самий день і впевнилася, що з ним усе в порядку. Йогодоставили в госпіталь на огляд, а правоохоронці конфіскували у нього мисливськурушницю.

ЗгодомРенода стверджував, що дозволу розташовуватися в селі циганам не видавав, і страждаввесь тиждень, поки вони перебували в Шаванні. У селі проживають близько 200осіб.

УФранції налічується близько 400 тисяч циган, 95% із яких мають французькегромадянство. Вониподорожують групами по країні та живуть у фургонах. Зазаконом міська влада зобов'язана надавати їм місце для стоянок, проте циганичасто критикують владу за незручний вибір місця.

Минулогороку уряд Франції висловив Євросоюзу стурбованість у зв'язку зі зростанням кількості таборів циган-вихідців із Болгарії та Румунії на території країни.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK