42 в'язні Гуантанамо оголосили голодування

42 в'язні Гуантанамо оголосили голодування
cobbsheriff.org

Одночасно, правозахисники стверджують, що голодуючих в американській в'язниці на Кубі значно більше - близько 70. В історії Гуантанамо так багато ув’язнених ще ніколи раніше не оголошували голодування, хоча деякі з них до подібних дій вдавалися неодноразово.

Сьогодні ж стало відомо, що наказ про закриття в'язниці для військовополонених новий президент США Барак Обама може підписати вже в перший тиждень після інавгурації. Однак фактичне її закриття станеться нескоро, що пов'язано з проблемою розміщення в'язнів.

Зараз у в'язниці Гуантанамо утримується близько 250 ув’язнених - це військовополонені, захоплені переважно на території Афганістану, Пакистану та Іраку. Більшість із них отримали терміни за звинуваченнями у співробітництві з міжнародною терористичною мережею Аль-Каїда або рухом Талібан.

Нагадаємо, у грудні минулого року міністр оборони США Роберт Гейтс доручив своїм помічникам розробити план по згортанню діяльності в'язниці Гуантанамо.

А обраний президент США Барак Обама заявив, що протягом перших двох років своєї роботи у Білому домі він закриє в'язницю для підозрюваних у тероризмі на американській базі в затоці Гуантанамо.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK