У Естонії російський Перший канал замінять Мисливством та риболовлею

У Естонії російський Перший канал замінять Мисливством та риболовлею
partal.by

Два найбільших естонських оператори систем кабельного телебачення - Старман та СТВ - 12 січня припинили трансляцію програм ПБК, - повідомляє ІТАР-ТАРС.

У компаніях заявили, що причина відмови полягає у тому, що фірма-посередник між російськими телеканалами та естонськими кабельними фірмами Балтійський союз авторів та мовників (БСАB) підвищила розцінки за право трансляції програм цього телеканалу на 300%.

Представники Старману та СТВ остаточно від переговорів не відмовляються. Операторів влаштувала б більш низька ставка або прямий договір із керівництвом каналу ПБК.

У свою чергу, у БСАB заявили, що переговори, котрі тривали більше,  ніж півроку, були безрезультатними. Однак і Старман, і СТВ могли вільно продовжувати трансляцію програм ПБК до 18 січня. Згідно із усталеною традицією, на час ведення переговорів фірми-оператори мають право продовжувати трансляцію програм каналів, що є об'єктом переговорного процесу.

За інформацією Інтерфаксу, Старман пообіцяв замінити ПБК телеканалом Мисливство та риболовля, який вже є у сітці телемовлення.

ПБК транслював для Естонії передачі російського Першого каналу зі вставками місцевих естонських новин, деяких інших передач та комерційної реклами. Клієнтура Старману та СТВ  - це переважна більшість населення Естонії, оскільки на долю інших фірм кабельного ТБ припадає приблизно 10-15% ринку.

Нагадаємо, у січні 2006 року Старман та СТВ відключали загалом 10 російськомовних телеканалів, серед яких ПБК, РТР-Планета, ТДК, Світ ТБ, УТР, ТВЦ-International, RTVi, НТВ-Наше Кіно, НТВ-Дитячий світ та НТВ-Світ, які замінили ряд українських та білоруських каналів. Однак через декілька днів Перший Балтійський канал та інші знову з’явилися в ефірі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK